Den største forbrytelsen (Innbundet)

ofre og gjerningsmenn i det norske Holocaust

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2014
Antall sider: 313
Forlag: Gyldendal
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788205470439
Kategori: Historie
Omtale Den største forbrytelsen
En rystende fortelling om frontkjempere, statspolitiet og de nazistiske byråkratene som gjorde den norske jødeutryddelsen mulig.

Oktober 1942. Under en aksjon for å bringe norske jøder i sikkerhet i Sverige blir en norsk politimann drept. Etter den største politiaksjonen i Norge under krigen skriver justisminister Sverre Riisnæs: "No gjør vi det av med.jødene, og detettertrykkelig."

Men historien starter lenge før. På begynnelsen av 1900-tallet bosetter det unge jødiske ekteparet Braude seg på Grünerløkka. De får fire barn. Et annet sted i Oslo vokser Stian Bech jr. opp. Han er sønn av en antisemittisk høyesterettsadvokat og sliter med å leve opp til farens forventninger. Under krigen skal deres veier krysses.

26. november 1942 står ofre og overgripere ansikt til ansikt. Da føres 532 norske jøder ombord i transportskipet DS Donau. Bare et fåtall skal vende tilbake i live.

Marte Michelet baserer sin fortelling om Holocaust i Norge på moderne forskning og en møysommelig gjennomgang av norske og tyske arkiver. Gjennom historien om familiene Braude og Bech skildres et system som gjorde den største forbrytelsen i norsk historie mulig.

Til toppen

Årets beste sakprosabok!
Guri Hjeltnes, VG

Andre utgaver

Den største forbrytelsen
Bokmål Ebok 2014
Den største forbrytelsen
Bokmål Lydbok-CD 2014
Den største forbrytelsen
Bokmål Nedlastbar lydbok 2014
Den største forbrytelsen
Bokmål Heftet 2020

Flere bøker av Marte Michelet: