Den usynlige regnbuen (Innbundet)

historien om elektrisiteten og livet

Forfatter:

Einar Flydal (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2018
Antall sider: 664
Forlag: Z-forlag
Språk: Bokmål
Originaltittel: The invisible rainbow
Oversatt av: Flydal, Einar
ISBN/EAN: 9788293187431
Kategori: Politikk og samfunn
Omtale Den usynlige regnbuen
ARTHUR FIRSTENBERG har skrevet et skjelsettende verk i klasse med Rachel Carsons "Den tause våren" - boka som skapte den moderne miljøbevegelsen. Nå foreligger boka på norsk:
Her fortelles den spennende historien om hvordan elektrisiteten - i ledninger og i bakken, gjennom våre kropper og utfra alle slags sendere - ble utforsket og opphøyet til selve livets mest grunnleggende kraft. Men så gikk kunnskapen i glemselen, og vi tok den i bruk på måter som nå bidrar vesentlig til våre fremste sykdommer og truer det levende liv - mens vi fornekter problemet.
Boka spenner fra 1750-tallet til i dag, den gjenforteller lett og forståelig enorme mengder forskning, og den er innom en lang rekke tema fra influensa til tinnitus, smartmålere, radarer og 5G.
Utgivelsen er blitt til med støtte fra Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening.

"Leger som har pasienter med diffuse helseplager, og alle som er involvert i innføring av ny teknologi i større eller mindre skala basert på elektromagnetiske bølger, bør ha lest denne boken før de tar sine avgjørelser." Finn Levy, fhv. overlege, seksjon for miljø- og arbeidsmedisin, Oslo universitetssykehus/Ullevål

Til toppen