Det beste av norsk strikk (Innbundet)

Boka er sjelden og spesiell fordi den samler alle de kjente og kjære strikkemodellene, og i tillegg moderne plagg inspirert av de kjente klassikerne. I boka er det plagg til voksne, både dame- og herremodeller, samt tilbehør som luer, votter og strømper med mønster fra de klassiske modellene.

Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2020
Antall sider: 110
Forlag: Embla
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788283820119
Kategori: Håndarbeid
Omtale Det beste av norsk strikk

De klassiske norske strikkemodellene

Norsk strikketradisjon på sitt beste!

Boka er sjelden og spesiell fordi den samler alle de kjente og kjære strikkemodellene, og i tillegg moderne plagg inspirert av de kjente klassikerne. I boka er det plagg til voksne, både dame- og herremodeller, samt tilbehør som luer, votter og strømper med mønster fra de klassiske modellene. De samme mønstrene er også brukt på barnegensere med tilbehør, både til jenter og gutter.

Du finner oppskrifter med disse mønstrene:
Marius
Setesdal
Fana
Snøkrystall
Selbu
Valdres
Telemark
Nancy
Valknute

Fine, norske mønstre på varme plagg til store og små!

Strikking for alle
Det beste av norsk strikk har noe for enhver smak, om du har lite trening i å strikke mønster, og har lyst til å strikke jakke eller genser til deg selv eller en du er glad i, finner du mange flotte modeller som du kan starte med for å få teken på mønsterstrikk med flere farger. 
Her er det bare å glede seg til trivelige stunder med strikketøyet i fanget og mengder med strikketerapi foran deg. 

Endelig samlet i én bok!


Fra forordet:
Den norske strikketradisjonen er viktig å ta vare på. Vi har lange tradisjoner med strikking, og vi har mange kjente og kjære design som kalles klassikere. Siden 2010 har det vært en enorm vekst i interessen for håndstrikking. Setesdalskofta kom først av de kjente klassikerne, den kom i bruk rundt 1850. Den har elementer som den kjente og populære Mariusgenseren har deler fra, og denne genseren ble designet av Unn Søiland Dale og lansert på 50-tallet. Mariusgenseren ble først lansert i svart, rødt og hvitt, men senere også i fargene til det norske flagget. Fanakofta er fra 40-tallet, den er særegen med sjakkruter, lus, striper og åttebladroser.

Embla Forlag takker våre garnleverandører for godt samarbeid: Sandnes Garn, Rauma Ullvarefabrikk, Gjestal og Dale Garn.


Vi ønsker dere alle en fin strikkestund, og håper at dere vil finne mange favoritter i denne bokskatten!

Bjørg Vollan
Embla Forlag

Til toppen