Det er noen mennesker her (Innbundet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2007
Antall sider: 112
Forlag: Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788204135698
Kategori: Romaner og Essays og antologier
Omtale Det er noen mennesker her

Det er noen mennesker her er en samling lekne tekster med puls og temperatur. 
Vi presenteres for mange historier, både store og små, både komiske og tragiske, historier som strømmer gjennom samfunnet og gjennom bevisstheten til enkeltpersonene. Underveis blir vi kjent med Oddmund som farer av gårde som ånden over vannet, for innimellom å lande på de merkeligste steder: Steder det er plass til humor så vel som alvor.

Oddmund FJ Vaagsholm er i besittelse av en sjelden språkfølelse og er en forfatter vi kommer til å høre mer fra i framtiden.

Til toppen

Utdrag

Jeg husker en jente jeg elsket, jeg husker at jeg elsket å se på ansiktet hennes, men glemte hvordan det så
ut, det forsvant der i rommet sammen med meg, da vi lå tett inntil hverandre og bare kikket inn i disse fire øynene. Jeg så hvordan denne pene jenta med dette pene ansiktet ble en annen jente, ble et annet ansikt, og hun så hvordan denne vesle gutten med dette vesle ansiktet ble en voksen gutt, fikk et voksent ansikt, og slik kunne vi ligge i dagevis og årevis, forandre på navnene og nesene og stemmene, forandre på Kåre Willoch og Wenche Foss og Oddmund Vaagsholm, slik jeg noen år senere skulle lære å forandre meg, skikke meg, stelle meg, flytte meg og krympe meg, si hei til deg, si hei til deg, og si hei til deg, tante, onkel, nabo, astronaut, konfirmant, rekebåtfisker, politisk innpisker, si hei, si dette er meg, holde samtalene gående, holde tankene tilbake, lukke ordene inne, sperre dørene igjen, se ut av vinduet, sitte i dusjen, lene meg mot veggen, sovne i sofaen, strekke hele denne lille kroppen utover sengen, se opp i taket, snu meg rundt på siden, bare for å se etter ansikter igjen.

Til toppen

Om forfatter Oddmund Fredrik Jacobsen Vaagsholm

Oddmund FJ Vaagsholm (f. 1980) er opprinnelig fra Fosnavåg, men bor i Oslo.
Han er utdannet ved Journalistutdanninga i Oslo og har flydd gatelangs i mange år nå. I søvne har han vært Supermann, i drømme har han kastet seg utfor tak og høye bygninger, men nå som vi alle er våkne, går han bare rundt i byen som en helt alminnelig gutt.

Det er noen mennesker her er hans første bok.

Til toppen