Det fornybare mennesket (Innbundet)

Stamceller og jakten på evig liv

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2005
Antall sider: 190
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202248529
Kategori: Politikk og samfunn
Omtale Det fornybare mennesket

Siden 1998 har stamcelleforskningen blitt ett av de viktigste politiske stridstemaene verden over. Aldri har verden mer splittet i sin holdning til vitenskap, ifølge Bjørn Vassnes, en av Norges ledende forskningsjournalister.

Vitenskapen om stamceller er en del av en ny type medisin hvor målet er å fornye kroppen fra innsiden. Legevitenskapen er allerede kommet langt i arbeidet med hjerneceller og hjertemuskler, noe som vil kunne bidra til å kurere våre mest alvorlige folkesykdommer. Medisinen vil etter manges mening kunne forlenge levealderen med flere tiår.

Vi lever i en tid der forskningen i rasende fart synes å komme stadig nærmere livets grunnleggende mysterier. Perspektivene er svimlende, og Bjørn Vassnes formidler det kompliserte på en jordnær, lettfattelig og fascinerende måte.

Bjørn Vassnes er en av Norges ledende forskningsjournalister, og har vunnet flere nasjonale og internasjonale priser. Han var med på å starte opp Schrødingers Katt på NRK-TV, har fast vitenskapsspalte i Klassekampen, og har skrevet flere bøker. For tiden har han permisjon fra Universitetet i Bergen, der han arbeider som medieprodusent.

Les utdrag fra boken [pdf]

Til toppen

Flere bøker av Bjørn Roar Vassnes: