Det juridiske fakultet gjennom 200 år (Heftet)

kontinuitet og fornyelse

Serie: Oslo studies in legal history 7

Forfatter:

og

Forfatter: og
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2013
Antall sider: 216
Forlag: Dreyers forlag
Språk: Bokmål / Nynorsk
Serie: Oslo studies in legal history
Serienummer: 7
ISBN/EAN: 9788281520400
Kategori: Historie
Omtale Det juridiske fakultet gjennom 200 år
I 2011 feiret Universitetet i Oslo sitt 200-årsjubileum. Det juridiske fakultet markerte dette ved å arrangere en seminarrekke der følgende temaer ble tatt opp: Juristutdanningen gjennom 200 år, Det juridiske fakultet og tverrfaglighet, Det juridiske fakultet og internasjonalisering og Universitetsjuristene og samfunnet. Foredragene fra seminarene er publisert i denne boken. To artikler som tematisk hører under seminarrekkens overskrifter, er tatt med for å utfylle bildet.

Temaene i seminarrekken ble valgt for å vise de lange linjer i fire viktige sider ved Fakultetets virksomhet. Utdannelsens utforming, tverrfaglighet, internasjonalisering og samfunnsengasjement er sentrale ord i strategien for Universitetet i Oslo i jubileumsåret, men er samtidig stikkord for beskrivelse av Det juridiske fakultet på et hvilket som helst tidspunkt i dets historie.

Gjennom disse artiklene gir boken et innblikk i det indre og ytre liv ved Det juridiske fakultet i Oslo i de to hundre år som er gått siden Norge fikk sitt første universitet.

Til toppen

Bøker i serien