Det merkelige tilfellet Leira og Doktor Didriksen (Innbundet)

to svigerbrødres bekjennelser

Serie: Leira og doktor Didriksen 1

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2018
Antall sider: 447
Forlag: Vigmostad Bjørke
Språk: Bokmål
Serie: Leira og doktor Didriksen
Serienummer: 1
ISBN/EAN: 9788241917257
Kategori: Romaner
Omtale Det merkelige tilfellet Leira og Doktor Didriksen
En fortelling om to moderne menneskers møte med middelalderen eller kanskje en fortelling om en reise inn i deres egen psyke.

To svigerbrødre våkner opp i skogen ved Oslofjorden etter en fuktig kveld med opphetet debatt. Sivilisasjonen slik de kjenner den er forsvunnet. Snart dukker to kuttekledte munker opp og ror dem over til Hovedøya, hvor de avhøres av en tyrannisk abbed med inkvisitoriske spørsmål. Slik begynner Leira og Doktor Didriksens reise gjennom Norge og Europa i tiden før reformasjonen i en psykose eller en faktisk tidsreise, alt introdusert av den pensjonerte psykiateren Elias Eftedal.

«Martin Tesli debuterer med en forbløffende og velskrevet roman spekket med idéhistorisk kunnskap, humor og karnevaleske opptrinn.»

«Forfatteren trekker inn historiske personer i uventede scener og levendegjør historien. Og han tilfører den sitt eget. Her er det karnevaleske opptrinn og bakkanaler, filosofiske og teologiske drøftinger, bakt inn i en temmelig besk satire som er både spennende og morsom, med spark til vår tids reality-tv.»

Anne Schäffer, Vårt Land

«Velskrevet og vittig. [...] For en spenstig tekst fra en debutant! Psykiateren Martin Tesli slår til med en høyst original fortelling.»
[Terningkast 5] Fredrik Wandrup, Dagbladet

Til toppen

Flere bøker av Martin Tesli:

Bøker i serien