Det som forsvinner (Innbundet)

Forfatter:

Vibeke Saugestad (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2021
Antall sider: 375
Forlag: Gyldendal
Språk: Bokmål
Originaltittel: The vanishing half
Oversatt av: Saugestad, Vibeke
ISBN/EAN: 9788205546219
Kategori: Romaner
Omtale Det som forsvinner
«Bennett tegner et slående portrett av raseidentitet i USA.» TIME

Tvillingsøstrene Stella og Desiree vokser opp i sørstatene på sekstitallet, i en liten by befolket av svarte med lys hud. De to jentene er uatskillelige, og da faren deres blir myrdet, rømmer de hjemmefra sammen. Men en dag er Stella borte. Hun har oppdaget at hun kan passere som hvit, og har dratt til California for å starte et nytt liv, med en hvit mann, en ny identitet, uten noen bånd til fortiden. Desiree sørger over søsterens sporløse forsvinning og slutter aldri å lete etter henne.
De to søstrene får hver sin datter, en hvit og en svart, som ikke vil la fortidens hemmeligheter ligge. Slik fortsetter skjebnene til Stella og Desiree å flettes sammen, på godt og vondt.
Det som forsvinner er en spennende historie om familie, identitet og tilhørighet. Klokt og følsomt skildrer Brit Bennett hvordan bakgrunnen vår er med oss uansett hvor vi er og hvilke valg vi tar. Men først og fremst er dette en fascinerende fortelling om søstre, mødre og døtre - om hvor sterke båndene er, selv på sitt svakeste.

Til toppen

Andre utgaver

The vanishing half
Engelsk Heftet 2020
Det som forsvinner
Bokmål Ebok 2021
The vanishing half
Engelsk Heftet 2021
Det som forsvinner
Bokmål Nedlastbar lydbok 2021
Det som forsvinner
Bokmål Heftet 2021