Det stille mammaopprøret (Innbundet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2013
Antall sider: 145
Forlag: Vigmostad & Bjørke
Språk: Bokmål
Originaltittel: Det stille mammaopprøret
ISBN/EAN: 9788241909719
Kategori: Politikk og samfunn
Omtale Det stille mammaopprøret
Laila F. Foldvik kaster en brannfakkel inn i debatten om tredeling av fødselspermisjonstiden og den utbredte praksisen med ettåringer i barnehage i Norge.

Norske mødre er blant verdens heldigste. Alt er tilrettelagt for at de fortest mulig skal ut i fulltidsjobb etter fødselen. Ettåringen har en lovfestet, subsidiert daginstitusjonsplass som venter. Man kan med andre ord håndtere både karriere og familieliv.

Men hva med barna og deres behov? Hvordan takler de måten vi organiserer vårt familie- og yrkesliv på?

Vi vet at en trygg tilknytning er viktig. Er man i Norge i dag i ferd med å overse småbarns dokumenterte behov fordi disse hensynene ikke synes forenelige med vårt felles mål om likestilling?


Om forfatteren:
Laila Fresjarå Foldvik er 50 år og fembarnsmor, samt bonusmamma til fire. Hun jobber som kommuneergoterapeut i Larvik, og har erfaring både som hjemmearbeidende og skilt alenemamma i jobb i Frankrike. Foldvik har sittet en periode i kommunestyret i Larvik, som nestleder i Oppvekst- og kulturkomiteen, og er andre nestleder i KrF Kvinner. Hun har også vært med på å etablere morsrolleorganisasjonen Tid for Barn. Foldvik er en ivrig kronikkforfatter, skribent og samfunnsdebattant. Høsten 2013 medvirker hun i TV-serien «Johanna: Prosjekt baby».

Til toppen