Det tørre hjertet (Nedlastbar lydbok)

Forfatter:

Astrid Nordang (Oversetter)

Ingen angrerett. Nedlastbare lydbøker kan lastes ned fra Min side under Digitale produkter.

Forfatter:
Innbinding: Nedlastbar lydbok
Utgivelsesår: 2022
Innleser: Torp, Ane Dahl
Spilletid: 2:59
Kopibeskyttelse: Vannmerket
Filformat: MP3
Forlag: Oktober
Språk: Bokmål
Originaltittel: È stato cosi
Oversatt av: Nordang, Astrid
ISBN/EAN: 9788249525171
Kategori: Lydbok
Omtale Det tørre hjertet
"Han hadde bedt meg gjøre klar en termos med te til reisen. Jeg hadde gått ut på kjøkkenet og laget teen, hatt i melk og sukker og helt den over på termosen, så hadde jeg skrudd lokket godt til og vendt tilbake til kontoret hans. Det var da han viste meg tegningen, og jeg tok revolveren opp av skrivebordsskuffen og skjøt ham. Jeg skjøt ham mellom øynene."

Fire år før skuddet faller, har hun møtt den mye eldre Alberto. De går lange turer langs elven og i byens gater, han har med sjokolade og bøker til henne, og han tegner ansiktet hennes i skisseboken sin. De ser ut som elskere, men er det ikke. Alberto forteller ingenting om seg selv, og hun stiller få spørsmål. Hver kveld pudrer hun ansiktet og setter seg til å vente på ham inne på det vesle pensjonatværelset. Ofte kommer han ikke. Likevel venter hun, drømmer om ham og forteller seg selv at hun er forelsket. Og selv om han sier tydelig ifra om at han ikke er det, frir Alberto, de gifter seg og får et barn. Men Alberto er en mann som blir fort lei.

I et usentimentalt og direkte språk dissekerer Natalia Ginzburg et ekteskap. "Det tørre hjertet" er en fortettet og ulmende roman om betinget kjærlighet og forvrengte oppfatninger, om trange kvinneliv og endelig løsrivelse.

Til toppen

Andre utgaver

Det tørre hjertet
Bokmål Innbundet 2022
Det tørre hjertet
Bokmål Ebok 2022
Det tørre hjertet
Bokmål Heftet 2023

Flere bøker av Natalia Ginzburg: