Dette er Warhol (Innbundet)

Forfatter:

Andrew Rae (Illustratør) Nina Ring Aamundsen (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2014
Antall sider: 80
Illustratør: Rae, Andrew
Forlag: Kontur
Språk: Bokmål
Originaltittel: This is Warhol
Oversatt av: Aamundsen, Nina Ring
ISBN/EAN: 9788293053262
Kategori: Kunst og kultur
Omtale Dette er Warhol
Andy Warhol er en av det forrige århundres mest kjente kunstnere, og det er få i de senere generasjonene som ikke har et forhold til kunsten hans.

Andy Warhol regnes i dag som en av de fremste representantene for popkunst. Han formidlet kunsten sin gjennom mange medier: malerier, foto, silketrykk, film, installasjoner - og ikke minst sin egen person. Som en av de pionerene innen popkunst påvirket og inspirerte han mange. Dagens store samtidskunstnere, som Jeff Koons og Richard Prince, er inspirert av Warhol.

I tekst og illustrasjoner går denne boken bak fasaden og utforsker den ellers så private Warhols liv. Fra barndommen i Pittsburgh, collegeårene, årene som reklametegner og senere som fetert kunstner i New York
tiden med Silver Factory, der nye talenter og kommende stjerner møttes og moret seg. Det er her han blant annet utvikler portrett- kunsten sin - og kjendiser og samfunnstopper strømmet til for å bli portrettert. Med flyttingen til The Office legger Warhol det kaotiske livet på Factory bak seg, og kunsten hans gikk inn i enda en ny fase.

Andy Warhol gikk fra å være en av USAs mest begavede reklametegnere til å bli en av det 20. århundres største kunstnere, sammen med Picasso og Marcel Duchamp.

Til toppen