Dette landet er også vårt (Innbundet)

en innvandrers manifest

Forfatter:

Erik Ringen (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2020
Antall sider: 288
Forlag: Res publica
Språk: Bokmål
Originaltittel: This land is our land
Oversatt av: Ringen, Erik
ISBN/EAN: 9788282262064
Kategori: Politikk og samfunn
Omtale Dette landet er også vårt
Få tema skaper mer debatt enn innvandring, men har vi egentlig forstått hvorfor folk flytter på seg? Folk flykter fordi konflikter og klimaendringer har endret livsvilkårene på store deler av kloden. I boken Dette landet er også vårt, skildrer forfatteren kolonialismens destruktive arv i mange land. Når dagens innvandrere får spørsmålet: «Hvorfor er dere her?», kan de med rette svare: «Vi er her fordi dere var der».
Forfatter Suketu Mehta viser at innvandrerne bidrar positivt til landet de bosetter seg i. Selv er han født i India, men oppvokst i New York, og har opplevd de negative holdningene mange innvandrere blir møtt med. Mehta mener vi i Vesten er i ferd med å ødelegges . ikke av innvandrere, men av frykten for innvandrere. Dette er en glødende engasjert bok, med sterke historier som berører.

«Denne boken, som er skrevet 'i sorg og raseri', er både briljant og uhyre viktig, idet den på ytterst veltalende vis argumenterer imot intoleransen og for alle oss innvandrere, idet han beskriver hva vi ikke er, hvem vi er, og hvorfor man bør ta vel imot oss i stedet for å frykte oss.» -- Salman Rushdie

Til toppen