Dialog (Heftet)

Serie: På tvers 

Forfatter:

og

Forfatter: og
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2016
Antall sider: 70
Forlag: Flux
Språk: Bokmål
Serie: På tvers
ISBN/EAN: 9788292773765
Kategori: Politikk og samfunn
Omtale Dialog
Det er lett å føle at ens egen fortolkning av verden er den eneste fornuftige. Denne boken gir en metode for å utforske det som ligger bak tankene. En slik gruppedialog lar oss forstå hva som ødelegger for god kommunikasjon. Vi kan finne «tankerøtter».til samfunnsproblemer.

Peter Garrett startet prosjektet Prison Dialogue i 1993. Dialoggrupper med innsatte og ansatte i fengsel kan gi grobunn for en ny oppførsel og fengselskultur. Han skriver om sin erfaring fra flere britiske fengsler.

Andre pionérer innen dialog supplerer med det store perspektivet. Hvordan unngår vi å gjenta fortidens feil? Vi må åpne det dialogiske rommet, der vi kommuniserer annerledes. Gjennom dialogen kan vi bevege oss fra en kampkultur til en godhetskultur. Debatt pleier å egge til motsetning. Dialogen representerer en annen type intelligens - ja, vi kan kalle det et nytt kulturtrinn.


Bokserien På Tvers
På tvers er en serie med små bøker fra Flux forlag. Her vil vi inspirere til nye retninger for samfunnsutviklingen, i en tid da mange gamle vaner og løsninger har utspilt sin rolle. Vi finner ikke noe nytt ved å gå langs de samme, gamle sporene. Vi blir klokere av å gå.på.tvers.

Til toppen

Flere bøker av Trine-Line Biong og Kari Bu:

Bøker i serien