Digital melankoli (Heftet)

innlegg i Huffington Post

Forfatter:

Agnete Øye (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2016
Antall sider: 207
Forlag: Solum
Språk: Bokmål
Originaltittel: Petits spleens numériques
Oversatt av: Øye, Agnete
ISBN/EAN: 9788256018901
Kategori: Politikk og samfunn
Omtale Digital melankoli
«Våre digitale vaner utvikler seg med lynets hastighet; ny tekno.logi beriker tilværelsen, men gjør den også fattigere; den forandrer våre hverdagslige gester, våre daglige aktiviteter og arbeidsmetoder, vår væremåte og våre nære relasjoner, måten vi leser og skriver på, vårt forbruksmønster og tidsfordriv, måten vi elsker på.»
(Antoine Compagnon)

I selskap med noen av sine helter fra fortiden - som blant andre Montaigne, Baudelaire og Proust - inviterer .Antoine Compagnon leseren til å reflektere over vår digitale virke.lighet. Gjennom 40 korte, humoristiske kapitler, opprinnelig publisert som blogginnlegg i den franske versjonen av Huffington Post, legger forfatteren ut om sitt forhold til den digitale tidsalderen, om hvordan våre digitale «proteser» - som han kaller sine mange elektroniske hjelpe.midler - i stadig større grad påvirker måten vi lever på, både på godt og vondt. Compagnon viser seg her ikke bare som en skarpsindig obeservatør og kritiker av vår egen tid, men også som litt av en «nerd».

Antoine Compagnon er forfatter og professor ved Collège de France og Columbia University. Han har utgitt over 20 bøker om litteratur, deriblant En sommer med Montaigne som ble en bestselger i Norge da den kom ut på norsk i 2015.

Til toppen

Andre utgaver

Digital melankoli
Bokmål Ebok 2016