Dobbeltgjengeren av Fjodor M. Dostojevskij (Nedlastbar lydbok)

Dobbeltgjengeren (Nedlastbar lydbok)

Forfatter:

Peter Normann Waage (Oversetter)

Ingen angrerett. Nedlastbare lydbøker kan lastes ned fra Min side under Digitale produkter.

Forfatter:
Innbinding: Nedlastbar lydbok
Utgivelsesår: 2018
Innleser: Ribu, Anders
Spilletid: 7:20
Kopibeskyttelse: Vannmerket
Filformat: MP3
Forlag: Viatone
Språk: Bokmål
Originaltittel: Dvojnik
Oversatt av: Waage, Peter Normann
ISBN/EAN: 9788771833713
Kategori: Lydbok
Omtale Dobbeltgjengeren
Dostojevskij (1821-1881) blir i dag sett på som en av de største forfattere gjennom tidene. Han er oversatt til 170 språk, og interes.sen for det imponerende forfatterskapet hans fortsetter å vokse. Verkene hans inkluderer de store romanene Brødrene Karamazov, Forbrytelse og straff og Idioten.

Dobbeltgjengeren (1846) er Dostojevskijs andre verk, og er skrevet i ungdomsårene hans. Den har blitt stående som en klassiker med sin psykologiske studie av menneskets komplekse, ofte motsetningsfylte natur, som under ugunstige omstendigheter kan utvikle seg til en desidert sykelig tilstand.

Goljadkin er en lavt rangert embetsmann på et større kontor i St. Petersburg. Han føler seg ydmyket i det voldsomt hierarkiske samfunnet, og drømmer og økt rang og anseelse. Gang på gang blir han skuffet, og føler seg nesten krenket og nedverdiget. Dette fører til en sykelig sinnstilstand der han til sin store skrekk møter en person som til forveksling ligner ham selv. Den største frykten hans ser ut til å bli virkelighet: Hans alter ego, Goljadkin den yngre, klarer det kan ikke selv kan og skubber seg uten skrupler fram, og fortrenger etter hvert Goljadkin den eldre fra plassen sin på kontoret og i livet.

Til toppen

Andre utgaver

Dobbeltgjengeren
Bokmål Heftet 2019
Dobbeltgjengeren
Bokmål Ebok 2019

Flere bøker av Fjodor M. Dostojevskij: