Dødens hærfører (Innbundet)

Serie: Den siste vikingkongen 5

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2021
Antall sider: 335
Forlag: Gyldendal
Språk: Bokmål
Serie:
Serienummer: 5
ISBN/EAN: 9788205552449
Kategori: Romaner
Omtale Dødens hærfører
I Dødens hærfører, den femte og avsluttende boken i romanserien bygd over livet til Harald Sigurdsson (1015-1066), kjent som Harald Hardråde, møter vi Harald som enehersker i Norge, og med en stor drøm: I en dristig manøver forsøker han å gjenskape det gamle Nordsjøriket, med Norge, Danmark og England styrt av én og samme konge.
Da den engelske kongen Edvard Bekjenneren døde 5. januar 1066, startet en nådeløs kamp om den viktigste tronen i Nord-Europa. Også Harald meldte seg på i kappløpet om kongemakten i England. At han hadde tynt grunnlag for tronkravet, stoppet ikke den fryktede hærføreren fra å sette over havet med den største flåten som noen gang hadde seilt fra Norge. Det dristige forsøket var nær ved å lykkes, men Harald ble lurt i en felle. Da Harald falt i slaget ved Stamford Bridge, var vikingtiden over.
I serien om Harald Hardråde vever Jan Ove Ekeberg sammen virkelige og oppdiktede skikkelser og hendelser til et dramatisk og fargerikt bilde av Norges siste vikingkonge og tiden han levde i.

Til toppen

Andre utgaver

Dødens hærfører
Bokmål Ebok 2021
Dødens hærfører
Bokmål Nedlastbar lydbok 2021
Dødens hærfører
Bokmål Heftet 2022

Flere bøker av Jan Ove Ekeberg:

Bøker i serien