Doktor på Værøy og Røst ; Lege på Utrøst (Heftet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2019
Antall sider: 126
Forlag: Orkana
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788281043497
Kategori: Familie og helse
Omtale Doktor på Værøy og Røst ; Lege på Utrøst
Per Fugelli var distriktslege i fiskerisamfunnet Værøy og Røst fra 1970 til 1973 og dro dit på «helsereise» alle år siden. Doktoren kom til å bli glad i livet og folket her ute i villhavet, like nord for Polarsirkelen. Her, i naturen og kulturen i den nordnorske utkant, fant han mange kilder til en god helse. Folks evne til å tåle trøbbel og mestre farer kunne være et mønster til etterfølgelse. Evnen til å le av seg selv var en inspirasjon. Tryggheten og tilliten i det tette lokalsamfunnet ga en helsegevinst.
Doktor på Værøy og Røst - Lege på Utrøst er en medisinsk folkelivsskildring fra den nordnorske utkanten. Boka kom ut for første gang på Gyldendal i 1977 og på Orkana forlag i 2006. Denne utgaven er en reutgivelse.

I boka følger vi Fugelli i hans gjerning som distriktslege, som spenner fra dramatiske til mer hverdagslige og muntre hendelser. Vi treffer fiskeren Bernhard, som rammes av hjerteinfarkt alene i en sjark på et stormfullt Lofot-hav. Vi møter hans kone Elise, som lærer oss at sykdom er man sjelden alene om. Vi er med på sykebesøk til Hundholmen, hvor Bergljot byr på konjakk og gir bort en visdom om å få dø i fred - mett på jordelivet.

Til toppen

Flere bøker av Per Fugelli: