Drømmen om paradis (Innbundet)

Thor Heyerdahl på Påskeøya

Forfatter:

og

Forfatter: og
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2020
Antall sider: 294
Forlag: Vega forlag
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788282116251
Kategori: Kulturhistorie
Omtale Drømmen om paradis
Ukjent for Heyerdahl og resten av mannskapet er spillet i gang. En kamp om definisjonsmakt. Egentlig er det Heyerdahl mot alle.

I 1955-56 reiser Thor Heyerdahl og et følge på 23 til Påskeøya. Hensikten er blant annet å finne ut av hvor befolkningen hadde kommet fra. Det blir et spennende og utfordrende møte med en ukjent kultur og uvante sosiale strukturer. Verken Heyerdahl, hans følge eller lokalbefolkningen forblir upåvirket av hverandre - og forskningen og oppmerksomheten endrer livet på Påskeøya for alltid.

Boken beskriver de omfattende forberedelsene til ekspedisjonen, om hverdagsliv, romantikk og fester under oppholdet på øya, og ikke minst den sosiale virkeligheten bak den fascinerende jakten på hulesteinene.

Forfatterne har fått tilgang til nye, unike kilder: samtaler med ekspedisjonsdeltakere, arkiver i inn- og utland, og Kon-Tiki Museets samlinger av tekster og hundrevis av fotografier - mange av dem tidligere upubliserte.

Boken tar også for seg vår holdning til andre kulturer, og gir leseren innsikt i kulturelle og sosiale problemstillinger knyttet til vår tids reisevirksomhet.

Til toppen