Du vinner hvis du vil (Innbundet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2020
Antall sider: 151
Forlag: Z-forlag
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788293187486
Kategori: Biografier og memoarer
Omtale Du vinner hvis du vil
Som langvarig landslagstrener for langrenn, både damer og herrer, oppnådde Steinar Mundal svært sterke resultater. I Canada først, deretter i Norge. Fra sine 22 år i politiet hadde han med seg at det å kunne prate med folk ofte var bedre enn å bruke makt. Han hadde et personlig forhold til hver enkelt løper, og han la vekt på samhold og trygghet i gruppen. Et helt spesielt forhold hadde Steinar til Vibeke Skofterud.
Sammen med løperne la han opp personlige treningsplaner med trygghet og overbevisning, og han var også samtalepartneren når personlige problemer oppstod.
Selv hadde Steinar problemer med alkohol. Det førte til at han mistet jobben flere ganger, og til slutt stod det om livet. Men på nesten mirakuløst vis var Steinar på plass i trenerjobbene sine igjen. Også disse nederlagene og seirene delte han med løperne.
Du vinner hvis du vil tar oss med inn i toppidretten og lar oss oppleve trenernes og utøvernes seire og nederlag. Den setter også ulike sider ved idretten i et samfunnsperspektiv.

Til toppen