Ein lykkeleg slutt av Maren Uthaug (Nedlastbar lydbok)

Ein lykkeleg slutt (Nedlastbar lydbok)

Forfatter:

Ingvild Holvik (Oversetter)

Ingen angrerett. Nedlastbare lydbøker kan lastes ned fra Min side under Digitale produkter.

Forfatter:
Innbinding: Nedlastbar lydbok
Utgivelsesår: 2021
Innleser: Eide, Anderz
Spilletid: 9:06
Kopibeskyttelse: Vannmerket
Filformat: MP3
Forlag: Samlaget
Språk: Nynorsk
Originaltittel: En lykkelig slutning
Oversatt av: Holvik, Ingvild
ISBN/EAN: 9788234006692
Omtale Ein lykkeleg slutt
Skjebnen, døden og kjærleiken.

Nicolas er gravferdskonsulent. Ja, faktisk er han den sjuande gravferdskonsulenten i byrået, som har vore i familien sidan 1800-talet. Han nedstammar frå ei rekkje med Christianar, og sjølv om foreldra prøvde å lure skjebnen ved å døype han Nicolas, er han like fullt arveleg belasta.

Det heile startar på 1800-talet då den danske sjømannen Christian 1 tumlar i land på stillehavsøya Tikopia. Her giftar han seg med Konkylie, og dei får to barn. Men på øya der det er plass til berre 989 menneske, er dottera fødd utan løyve og må døy. Ti år gamal ofrar Christian 2 seg for veslesyster si. Han legg ut på ei reise tilbake til røtene, til København - ein skiten, innestengd og pestramma by. Christian, som er van med døden frå heimøya, viser seg som ein stødig hjelpar i saker som har med døden å gjere.

Maren Uthaug fortel med grotesk humor om døden i alle slags fasettar - om epidemiar, nekrofili og spøkelse, om gravferdsritual og nyvinningar i bransjen. Ein lykkeleg slutt er ein fantasifull slektsroman som rommar 200 år med kulturhistorie om døden og minst sju kjærleikshistorier, og viser korleis nokon kan slå seg opp på andre si ulykke.

Til toppen

Andre utgaver

Ein lykkeleg slutt
Nynorsk Innbundet 2021
Ein lykkeleg slutt
Nynorsk Ebok 2021
Ein lykkeleg slutt
Nynorsk Heftet 2022

Flere bøker av Maren Uthaug: