Einstein (Innbundet)

Hans liv og univers

Forfatter:

Knut Johansen (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2010
Antall sider: 688
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Einstein
Oversatt av: Johansen, Knut
ISBN/EAN: 9788202290108
Kategori: Biografier og memoarer
Omtale Einstein

Stor biografi om Einstein

Albert Einstein (1879-1955) er blitt kåret til "det 20. århundrets person". Han er symbolet på høy IQ og dristige tanker. Ikke bare revolusjonerte han vårt syn på verden med sine vitenskapelige teorier, han var også en samfunnsengasjert individualist som turde å gå egne veier. Som den første har den anerkjente biografen Walter Isaacson fått tilgang til hele arkivet etter Einstein. Han har skrevet en biografi om hans dramatiske privatliv, hans glødende politiske engasjement og hans berømte relativitetsteori.

Til tross for at Einstein brukte lang tid på å lære å snakke som barn, utmerket han seg som på skolen, fremfor alt i matematikk. Den briljante eleven kunne likevel ikke fordra disiplin, og kalte sine lærere for ”drill sersjanter”. Hans ungdomsopprør var uttrykk for hans ønske om individuell og intellektuell frihet. Isaacson viser hvordan den tysk-jødiske Einstein kjempet for retten til å være annerledes som menneske, vitenskapsmann og samfunnsborger i et århundre preget av to verdenskriger, jødeforfølgelse og kald krig.         

Walter Isaacson har grepet hele Einstein. Han fremstiller hans berømte teorier – hans lære om tid og rom, hans relativitetsteori og senere feltteori. Forfatteren fokuserer likevel mer på mennesket Einstein, som var karismatisk og lidenskapelig, ofte skjødesløs og distré, men alltid en frittalende forsvarer av menneskets frihet, nysgjerrighet og fantasi. Mer enn femti år etter hans død, minner Isaacson oss på hvorfor Einstein fikk den plassen har i det 20. århundrets historie. Isaacsons biografi om Einstein er en reise gjennom livet, tenkningen og vitenskapen til mannen som forandret vårt syn på universet.

Walter Isaacson arbeider ved forskningssenteret Aspen Institute i USA, han har vært styreleder i CNN, sjefredaktør i Time Magazine og skrevet flere biografier, deriblant Benjamin Franklin. An American Life (2003).

Til toppen

Flere bøker av Walter Isaacson:

Om forfatter Walter Isaacson

Walter Isaacson arbeider ved forskningssenteret Aspen Institute i USA, han har vært styreleder i CNN, sjefredaktør i Time Magazine og skrevet flere biografier, deriblant Benjamin Franklin. An American Life (2003).

Til toppen