Denne boken har svært meget å gi enhver leser som reflekterer over hva det er å være menneske, hvordan vi bør leve våre liv, hvorfor folk handler som de gjør, og hvordan vi kan overvinne vanskeligheter som dukker opp." Dagfinn Føllesdal
Dette er en klassiker i psykoterapifagfeltet, der merittlisten med drøyt tjue ulike språkdrakter også veier tungt. Den anerkjente amerikanske psykiateren og forfatteren Irvin D. Yalom formidler den eksistensielle innfallsvinkelen til psykoterapi med klangbunn i terapiens opprinnelse i den europeiske eksistensialfilosofien, uten å fjerne seg fra en eklektisk tilnærming.
Dette verket sentrerer rundt de fire sentrale spørsmålene som vi mennesker har vært opptatt av - endog besatt av - i hundrevis av år - ja, trolig før vi skrev ned tanker om våre følelser og sinnets fragmentariske og i blant strevsomme vandringer. Dette verket handler om: døden, friheten, vår eksistensielle ensomhet og meningen med livet.
Yalom forklarer, ærlig og forankret, om det mest strevsomme spørsmålet blant dem alle: Hvorfor lever jeg? - og plasserer ulike perspektiver på hvordan denne uroen kan prege et menneske. Yalom er opptatt av å utforske og avdekke den smertefulle eksistensielle kraften som selvet og personlighetsstrukturen på et vis er dømt til å forholde seg til (fordi vi føler og tenker så mye som vi gjør), og hvordan denne erkjennelsen kan være til hjelp i psykoterapeutisk arbeid.