Elefantpasseren i Belfast (Innbundet)

Forfatter:

Line Gustad Fitzgerald (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2022
Antall sider: 348
Forlag: Bonnier norsk forlag
Språk: Bokmål
Originaltittel: The elephant of Belfast
Oversatt av: Fitzgerald, Line Gustad
ISBN/EAN: 9788234703768
Kategori: Romaner
Omtale Elefantpasseren i Belfast
Inspirert av en sann men ukjent del av krigshistorien.

«Walshs nydelige debutroman forvandler det historiske stoffet til en levende roman om forsoning og omsorg.» -The New York Times Book Review.

Belfast, oktober 1940: Den unge dyrepasseren Hettie får ansvaret for en foreldreløs elefant ved navn Violet. Sammen legger Hettie og Violet ut på en ferd som viser hvor sterke bånd som kan oppstå mellom mennesker og dyr. Etter hvert som Violet begynner å venne seg til livet i fangenskap, dukker det opp mørke skyer på himmelen. En verdenskrig truer en by som allerede er splittet mellom de britiske lojalistene og de som kjemper for et fritt og forent Irland. Skjærtorsdag 1941 faller hundrevis av tyske bomber over Belfast. Nesten tusen mennesker omkommer og store deler av byen legges i ruiner. Hettie løper til dyreparken for å forsikre seg om at Violet er uskadd.

S. Kirk Walsh er forfatter, redaktør og lærer bosatt i Texas. Tekstene hennes er publisert bl.a. i New York Times Book Review og San Francisco Chronicle, og hun underviser også i skriving. Elefanten i Belfast er hennes debutroman, og hun skriver nå på sin andre roman.

Til toppen

Andre utgaver

Elefantpasseren i Belfast
Bokmål Ebok 2022
Elefantpasseren i Belfast
Bokmål Nedlastbar lydbok 2022