En bondefortelling (Innbundet)

om livet på en liten gård og framtida for norsk jordbruk

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2023
Antall sider: 254
Forlag: Manifest
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788283421620
Kategori: Politikk og samfunn
Omtale En bondefortelling
På gården Rørtveit i Telemark driver Kathrine og Gunleik med sau, epler og kyr. I denne boka følger vi dem gjennom et år med lamming, kuslipp, beinhardt arbeid og en jordbrukspolitikk som ikke spiller pa. lag. Det unge paret driver gården slik forbrukere og politikere i festtaler hevder at jorda bør drives: Med hensyn til dyrevelferd og natur, og med dyra pa. beite framfor at de föres opp på soya fra andre siden av kloden.

Kathrine og Gunleiks liv er fylt med glede og stolthet over et arbeid som gir konkrete resultater hver eneste dag. På setra beiter kyrne, i fjellet løper lammene fritt og rundt på gårdstunet krabber sønnen Såmund. Men vil han kunne ta over alt generasjonene før ham har bygd opp?

«En bondefortelling» retter et kritisk blikk mot dagens jordbrukspolitikk og hva som gir et bærekraftig jordbruk. Men mest av alt er boka en vakker og stolt beretning om bondelivet gjennom vinter, vår, sommer og høst - full av betraktninger om livet på landet, i naturen og om hvordan vi best kan overføre kulturarv og tradisjoner til kommende generasjoner.

OM FORFATTEREN:
Kathrine Kinn (f. 1992) er bonde på et småbruk i Telemark. Hun var nestleder i Norsk Bonde- og Småbrukarlag fra 2018 til 2020. Kinn har en mastergrad i sosiologi og er fast spaltist i Klassekampen. «En bondefortelling» er hennes første bok.

Til toppen

Andre utgaver

En bondefortelling
Bokmål Ebok 2023
En bondefortelling
Bokmål Nedlastbar lydbok 2023