En bønn faller til jorden (Innbundet)

Forfatter:

Cora Skylstad (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2015
Antall sider: 352
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Yere düsen dualar
Oversatt av: Skylstad, Cora
ISBN/EAN: 9788202401382
Kategori: Romaner
Omtale En bønn faller til jorden

Med sin prisbelønte debutroman bryter Sema Kaygusuz ny vei i den tyrkiske litteraturen.

Leylan er ung kvinne bosatt på en tyrkisk øy i Egeerhavet. Moren hennes er forsvunnet – en dag pakket hun bare sammen og dro – og nå er Leylan alene med sin alkoholiserte far. Dagene går med til å slepe ham i seng, tørke opp spy og pleie ham. Leylan er et ensomt menneske, og har egentlig ingen andre enn faren, og sin elsker, Yorgo, som hun lever i et ujevnt forhold med. Hun elsker ikke ham, og han elsker ikke henne.
En dag skal Leylan gå fra å være usynliggjort til å bli fryktet. Hun lar seg spå av sigøyneren Latife Kesal, som sier at hun skal komme til å ta livet av sin far. Det ryktes raskt på øya, og folk begynner å behandle henne som om hun faktisk kunne tenkes å begå en slik udåd. Dette fører til at hun selv begynner å lure på sine intensjoner – kanskje er hun villig til å gjøre det?
Samtidig blir Leylan besatt av tanken på å helbrede faren. Hun kommer tilfeldig over Galenos legebok fra den greske antikken og begynner å lage ulike viner for å se om hun kan balansere kroppsvæskene hans.
Gjennom studiene av Galenos kommer Leylan imidlertid på sporet av noe som blir hennes eget, nemlig fortellerkunsten. Hun har aldri tidligere vært en leser – nå innser hun hvilken kraft som ligger i fortellingen.

«Sema Kaygusuz En bønn faller til jorden er helt enkelt en aldeles magisk leseropplevelse. Hverken mer eller mindre.»
Jan Arnald, Dagens Nyheter

Til toppen

Andre utgaver

En bønn faller til jorden
Bokmål Ebok 2015