En dråpe midnatt (Innbundet)

en familiebiografi

Forfatter:

Nina Aspen (Oversetter) Janneke Flem Jansen (Oversetter) Irene Inman Tjørve (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2017
Antall sider: 347
Forlag: Kagge
Språk: Bokmål
Originaltittel: En droppe midnatt
Oversatt av: Aspen, Nina , Jansen, Janneke Flem og Tjørve, Irene Inman
ISBN/EAN: 9788248919513
Kategori: Biografier og memoarer
Omtale En dråpe midnatt
Om opprinnelse og identitet, rasisme og motstand, og om lengselen etter tilhørighet. Timbuktus selvbiografi inneholder alt dette og mer til.

Jason Diakité, med det mer kjente kunstnernavnet Timbuktu, er en av Sveriges og Nordens største artister. Han er en politisk engasjert hip-hop-artist som rapper på morsmålet sitt, den karakteristiske skånske dialekten, og han har gjort stor suksess ikke bare i hjemlandet, men også i Norge. Mange er de som nynner på hans melodiøse refreng som «Det löser sej» og «Alla vill til himmelen, men ingen vill dö», som begge har ligget lenge på den norske VG-lista Topp 40, sistnevnte i hele 38 uker!

Timbuktu er også en rettighetsforkjemper, som gang på gang har stått opp mot rasisme og annen urettferdighet. Nå forteller han sin historie.

I jakten på sine røtter graver Jason Diakité i en familiehistorie fra slaveriets USA til «folkhemmets» Sverige. «En dråpe midnatt» er en gripende fortelling om opprinnelse, identitet, motstand, rasisme og lengselen etter tilhørighet.

Boka er skrevet i samarbeid med journalist og forfatter Mustafa Can.

"...det er rett og slett umulig ikke å la seg besnære og belære av Diakités fantastiske familiefortelling" - Ivo de Figueiredo, Morgenbladet.

Til toppen

Andre utgaver

En dråpe midnatt
Bokmål Ebok 2017