En jeg er glad i har fått demens (Heftet)

om å ta vare på seg selv som pårørende

Forfatter:

Ingun Ulstein (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2017
Antall sider: 187
Forlag: Conflux
Språk: Bokmål
Originaltittel: Loving someone who has dementia
Oversatt av: Ulstein, Ingun
ISBN/EAN: 9788299727372
Kategori: Familie og helse
Omtale En jeg er glad i har fått demens
Boken er skrevet direkte til deg som lever tett på mennesker med demens. Du får ta del i erfaringer fra andre pårørende og fra forfatterens eget liv og virke. Pauline Boss møter leseren med innsikt og varme. Hun veileder i helt konkrete situasjoner som mange vil kjenne seg igjen i. Dette er ikke en -hvordan gi omsorg bok-. Det er din helse og ditt liv som pårørende som er i sentrum.

Vanja Grunnfoss, pårørende: Boken fikk meg til å tenke annerledes og forstå mer. JA! Jeg ble trøstet, jeg følte forståelse og omsorg.

Ingun Ulstein, alderspsykiater og oversetter: Pårørende gir uttrykk for at de føler seg forstått og opplever også lettelse når jeg formidler noen av rådene fra boken. Jeg oppfordrer fagfolk til å lese boken, den gir økt innsikt og forståelse av pårørendes situasjon.

Knut Engedal, leder av Nasjonalforeningen for folkehelsens demensråd: Det unike med boken er at den gir en bedre følelsesmessig forståelse av situasjonen den pårørende er i, og som Pauline Boss skriver: en bedre forståelse av problemet gir bedre muligheter til å håndtere situasjonen.

Forfatteren: Pauline Boss er professor emeritus ved Universitetet i Minnesota. Hennes banebrytende forskning, teorier og psykologpraksis handler om å redusere stress hos personer med uavklarte tapsopplevelser.

Til toppen