En litterær veiviser (Heftet)

kritikeren, litteraturhistorikeren og forfatteren Willy Dahl 90 år

Forfatter:

, , og

Forfatter: , , og
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2017
Antall sider: 312
Forlag: Bodoni
Språk: Bokmål / Nynorsk
ISBN/EAN: 9788271288914
Kategori: Språk
Omtale En litterær veiviser
Willy Dahl har gjennom et langt liv virket som universitetslærer og forsker innenfor fagfeltet nordisk litteratur, først som NAVF-stipendiat med tilknytning til -Universitetet i Bergen. Fra 1965 til 1977 var han universitetslektor ved Universitetet i Oslo. Han ble professor i Trondheim i 1977, men vendte i 1981 tilbake til Universitetet i Bergen. Her virket han som professor til 1992, men fortsatte ennå tre år som senior-stipendiat.

Bak seg har han et tungtveiende og omfangsrikt vitenskapelig forfatterskap. Han har skrevet en rekke meget benyttede lærebøker for universitet og høyskole, og var i mange år en markert litteraturanmelder i dagspressen. Han har i alle år vært en etterspurt og skattet foredragsholder, en -virksomhet som han fremdeles er i full gang med.

Vi, hans venner og kollegaer, vil gjerne markere 90-årsdagen hans, 26. mars 2017, med å utgi et festskrift som gir et tverrsnitt av hans forskningsfelt og interesser. Fra hans store og mangslungne virksomhet har vi plukket ut noen stadig aktuelle tekster fra fire sentrale litteratur-vitenskapelige områder: litterær analyse, litteraturhistorie, -trivial-litteratur og bergensiana.

Professorene Jorunn Hareide og Irene Iversen,
faglitterær forfatter Elisabeth Aasen og forfatter
Gunnar Staalesen har stått for tekstutvalget
og redaksjonen av festskriftet.

Til toppen