En menneskeskapt virkelighet av Ingerid S. Straume (Ebok)
Ebok

En menneskeskapt virkelighet (Ebok)

klimaendring, sosiale forestillinger og pedagogisk filosofi

Forfatter:

Ingen angrerett. Kan lastes ned fra Min side under Digitale produkter. Kan sendes til Kindle.

Last ned utdrag    

Forfatter:
Innbinding: Ebok
Utgivelsesår: 2017
Kopibeskyttelse: Vannmerket
Filstørrelse: 1.69 MB
Filformat: EPUB
Forlag: Res publica
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788282261135
Kategori: Politikk og samfunn og Dokumentar og fakta
Omtale En menneskeskapt virkelighet
Hvorfor gjør vi ikke mer for å bremse menneskeskapt klimaendring når vi vet så mye om hva konsekvensene kan bli? Når fører kunnskap til handling - og hva kan et fag som pedagogikk bidra med i møte med vår tids største utfordring?
I denne boka belyser Ingerid S. Straume hvordan våre sosiale forestillinger bidrar til handlingsmuligheter, håp og evne til å skape noe nytt.

«Forfatteren går til kjernen i ulike forståelser av klimaproblemet: politisk, kulturelt, moralsk og pedagogisk. Boken er skrevet med forbilledlig klarhet og smittende engasjement, samt med brodd overfor ledende aktører i oljelandet Norge». - Arne Johan Vetlesen, professor i filosofi ved Universitetet i Oslo
«Straume gir en utfyllende analyse av det pedagogisk-filosofiske idégrunnlaget for klima- og miljøundervisningen i skolen. Boken er interessant for alle som er opptatt av klima og miljø - og av hvordan skolen kan forberede fremtidige generasjoner på å leve i en tid preget av store klimaendringer».
- Astrid Sinnes, førsteamanuensis i realfagsdidaktikk ved Norges miljø- og biovitenskapelige universitet
«Ingerid Straumes bok bør leses av alle som er opptatt av klimaendring, utdannelse, ungdom og framtid. Med tyngde og nøkternhet leverer hun slagkraftige argumenter for transformativ læring både i skolen og i samfunnet».
- Karen O'Brien, professor i samfunnsgeografi ved Universitetet i Oslo

Ingerid S. Straume har en allsidig bakgrunn med studier i pedagogikk, psykologi, etikk og doktorgrad i pedagogisk filosofi. Hun er forfatter og redaktør for flere bøker, og leder Akademisk Skrivesenter ved Universitetet i Oslo.

Til toppen

Andre utgaver

En menneskeskapt virkelighet
Bokmål Innbundet 2017

Flere bøker av Ingerid S. Straume: