En mor ved navn Wanda (Innbundet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2011
Antall sider: 168
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202361747
Kategori: Biografier og memoarer
Omtale En mor ved navn Wanda

En mor med navn Wanda

I En mor med navn Wanda dveler Paal-André Grinderud ved både gode og dårlige hendelser i oppveksten med en mor som var alkoholiker. Han får fram barnets kjærlighet til og omtanke for en alkoholisert mor og hvordan barndommens tøffe år med ustabile familieforhold kan relateres til senere episoder med fysisk og psykisk sykdom.
   Men dette er ingen trist bok. Forfatteren klarer å holde fast ved godheten og kjærligheten, både til livet og menneskene rundt ham. Han kommer til forsoning med sin mor og sin fortid og bestemmer seg for å lukke dette kapitlet i sitt liv og gå videre med løftet hode, uten skyldfølelse og skam.

Paal-André Grinderud (f. 1962) utga i 1992 Alene nå igjen, om å vokse opp som barn av en alkoholisert mor. Boken avstedkom et ras av henvendelser til forfatteren, og han opprettet senere Wandasenteret, hvor barn av rusgiftbrukere, fagfolk og andre kunne henvende seg for hjelp og støtte. Grinderud arbeidet i mange år som institusjonskokk ved Drammen sykehus. Men han er mest kjent for sitt veldedige arbeid og utstrakte foredragsvirksomhet for barn og ungdom gjennom private og offentlige instanser. Paal-André Grinderud avsluttet våren 2011 sin rolle som offisiell talsperson for barn av rusmisbrukere.

Til toppen

Andre utgaver

En mor ved navn Wanda
Bokmål Nedlastbar lydbok 2022