En nåde så stor (Innbundet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2022
Antall sider: 98
Forlag: Kolofon
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788230024348
Kategori: Romaner
Omtale En nåde så stor
Et par bedehus fra den gamle skipsfartsbyen Farsund, ligger gården Lunde. Her ved Lundevågen bodde Tønnes og Regine Lunde rundt det forrige århundreskiftet. Regine fødte til sammen tretten barn, og så det, sammen med sin 25 år eldre mann, som et kall fra Gud å sette barn til verden. Og det var det kanskje også, et kall fra Gud. Den eldste sønnen, Albert, ble senere kjent som en av Nordens største predikanter i sin tid. Hardt arbeid, frykten for helvetes pine og troen på syndenes forlatelse, var rammen rundt menneskenes liv. Men først og fremst en nesten barnslig tillit til Gud og Guds nåde. De var ganske enkelt Guds barn.


"Regine fomler litt med bindingen på Teodors hjemmelagde ski. Greit at de sitter ordentlig fast, tenker hun. Så retter hun på skjørtet. Rolige, langsomme bevegelser. Litt fraværende. Som bare til stede med det helt nødvendigste. Huker seg sammen og slipper taket. Armene ut til siden. Litt opp og litt ned. Lander mykt i fjæresteinene. Hun vinker til Teodor som står og lener seg mot den halvferdige hytteveggen."


Thor Ullerø er journalist og forfatter med bred medieerfaring både nasjonalt og internasjonalt. Han har tidligere hatt ledende stillinger innen kommunikasjon i Kirkens Nødhjelp, i Verdensbanken, og i Stiftelsen Diakonissehuset Lovisenberg. Thor Ullerø er i dag bosatt i Farsund.

Til toppen