En overflødig kvinne (Innbundet)

Forfatter:

John Erik Bøe Lindgren (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2012
Antall sider: 272
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: An Unnecessary Woman
Oversatt av: Lindgren, John Erik Bøe
ISBN/EAN: 9788202384630
Kategori: Romaner
Omtale En overflødig kvinne

Ny roman fra forfatteren bak bestselgeren HAKAWATI!

72 år gamle Aaliya, bosatt i Beirut, ser tilbake på livet sitt. I over 50 år jobbet hun i en bokhandel, som nå er nedlagt, og parallelt med dette, uten at noen vet om det, har hun oversatt bøker til arabisk. Hvert år 1. januar begynner hun på en ny oversettelse, og når hun er ferdig, legger hun det håndskrevne manuset i en eske. Eskene stabler hun på pikerommet og det tilhørende badeværelset. Ingen av oversettelsene er noen gang utgitt.

Aaliyas historie er både en personlig fortelling, en familiehistorie og et innblikk i byens og landets historie. Et av de fineste portrettene er av Hannah, Aaliyas "nesten-svigerinne" og hennes eneste virkelige venn. Dette er en ganske stillfaren, men likevel dramatisk fortelling om kvinneliv i Libanon.

Rabih Alameddine forteller mesterlige historier Vesten har grunn til å lytte til. Han ble født i Jordan av libanesiske foreldre, og vokste opp i Kuwait og Libanon, og har utdannelse fra England og USA. Alameddine har gitt ut fire romaner og en novellesamling. Han har hatt stor internasjonal suksess med romanen Hakawati, som ble utgitt på norsk i 2010 og herjet bestselgerlistene da den utkom i pocket.

Til toppen

Andre utgaver

En overflødig kvinne
Bokmål Ebok 2012

Flere bøker av Rabih Alameddine:

Anmeldelser En overflødig kvinne

«Rabih Alameddine er en makeløs historieforteller.»
The Wall Street Journal

«Rabih er en forfatter med en global bevissthet. I hans historier finner du utfordrende ideer i oppbrutte fortellinger, storslagne bilder, dristig språk – kort sagt, stor fortellerkunst.»
Amy Tan

Til toppen