En ren besettelse (Heftet)

Basketak med D.H. Lawrence

Serie:  188

Forfatter:

Bjørn Alex Herrman (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2013
Antall sider: 240
Forlag: Flamme Forlag
Språk: Bokmål
Originaltittel: Out of Sheer Rage
Oversatt av: Herrman, Bjørn Alex
Serie:
Serienummer: 188
ISBN/EAN: 9788282880121
Kategori: Språk
Omtale En ren besettelse

Geoff Dyer var ennå en relativt ung forfatter da han bestemte seg for å skrive en stor bok om D.H. Lawrence. Det skulle bli en «nøktern akademisk studie». Et grandiost prosjekt som mislyktes omtrent før det ble påbegynt. I boka følger vi ham på en vinglete, inkonsekvent research-tur i Lawrences fotspor – fra Paris via Sicilia, Eastwood og Oaxaca til Taos – med innstukne refleksjoner om sjømat, engelsk fjernsyn, italiensk æreskodeks, forfatterens eget kjærlighetsliv og iblant også D.H. Lawrence.

En ren besettelse er også en bok om skriving – om å utsette skrivingen, om å lure seg selv til å skrive uten å vite at det er det man gjør, om hva en roman er og hvorfor tradisjonelle romaner ofte er dårligere litteratur enn uferdige manuskripter, dagbøker, brev og notater – og sjangeroverskridende bøker av den typen Geoff Dyer skriver.

Geoff Dyer (f. 1958 i Cheltenham, England) debuterte med en kritisk studie om John Berger i 1987, og har siden utgitt flere sjangeroverskridende bøker om alt fra jazz (But Beautiful, 1991) via fotografi (The Ongoing Moment, 2005) til filmen Stalker (Zona, 2012). For En ren besettelse ble han nominert til National Book Critics Circle Award.

Til toppen

Andre utgaver

En ren besettelse
Bokmål Heftet 2015

Flere bøker av Geoff Dyer:

Bøker i serien