En snekkers dagbok (Innbundet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2015
Antall sider: 220
Forlag: Pelikanen
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788293237457
Omtale En snekkers dagbok
Tømreren Ole Thorstensen (f. 1965) debuterer som forfatter med en fortelling om hva han bruker dagene til, en bok om arbeid.

En snekkers dagbok er fortellingen om et loft. Enkelt og greit. Fra snekkeren får den første telefonsamtalen med spørsmål om å legge inn anbud, til loftet står klart for innflytting. Det er tunge løft, fliser i fingrene og frustrasjon når nye anbud glipper. Boka er også full av glede og stolthet over å jobbe med et håndverk.

Samtidig er dette en bok om arbeid og identitet, om å jobbe. Det er en fortelling fra den andre siden av forbrukersamfunnet. Her er det produsenten som betrakter kunden og gir oss et speil for våre holdninger til en type arbeid vi er avhengige av.

Fra arbeidet på loftet trekker fortellingen linjer ut i det norske samfunnet, og blir et viktig innlegg i debatten om hvordan det er å jobbe i et manuelt yrke.

Til toppen

Andre utgaver

En snekkers dagbok
Bokmål Ebok 2015

Flere bøker av Ole Thorstensen:

Anmeldelser En snekkers dagbok

"Boka er akkurat like solid som det håndverket han beskriver, og som vi får håpe faktisk er så bra som det høres ut. Hans rause omtale av kolleger og det faglige felleskapet er rørende."
Jon Rognlien, Dagbladet

Til toppen