En ubehagelig sannhet (Heftet)

den globale klimakrisen - vår tids største utfordring

Forfatter:

Irene Inman Tjørve (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2008
Antall sider: 325
Forlag: Versal
Språk: Bokmål
Originaltittel: An inconvenient truth
Oversatt av: Tjørve, Irene Inman
ISBN/EAN: 9788281880375
Kategori: Politikk og samfunn
Omtale En ubehagelig sannhet

Isbreer smelter og havnivået stiger. Arter utryddes, regnskoger forsvinner, innsjøer tørker ut og naturkatastrofer rammer oftere og hardere enn før. Naturens balanse forrykkes i et tempo som allerede er katastrofalt for millioner av mennesker. Det er alvor nå.

I En ubehagelig sannhet viser Al Gore på en veldokumentert, men lettfattelig måte hvordan den globale oppvarmingen fungerer og hvordan den henger sammen med menneskelig aktivitet. Han belyser omfanget av krisen med en rekke konkrete eksempler og et forbløffende bildemateriale som viser dramatiske endringer i naturen.

Gore understreker hvordan det i dag er vitenskapelig enighet om hovedtrekk ved den globale oppvarmingen. Klimaendringene skyldes ikke tilfeldige svingninger, men er en direkte følge av befolkningseksplosjonen og menneskelige inngrep i naturen. Gore peker på hvordan makthavernes unnfallenhet og økonomiske interesser står i veien for en bærekraftig utvikling. Vi har kunnskap og teknologi til å gjøre noe med klimaendringene, men det krever både offentlig initiativ og innsats fra hver enkelt. Kostnaden ved ikke å gripe inn er i ferd med å utvikle seg til en krise som rammer både enkeltindivider, stater og verdenssamfunnet som helhet.

Al Gore har blitt tildelt Nobels fredspris. Etter å ha lest En ubehagelig sannhet forstår vi hvorfor: Med overbevisende fakta og skarpe observasjoner formidler han alvoret i den krisen verden har ant i 40 år, og han viser at det går an å gjøre noe med den. Verden våkner.

Al Gore gir hele overskuddet av boksalget til et tverrpolitisk samarbeid om bekjempelse av global oppvarming.

Til toppen