En ulykkelig kjærlighet (Innbundet)

Forfatter:

Sverre Dahl (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2008
Antall sider: 151
Forlag: Bokvennen
Språk: Bokmål
Originaltittel: Eine unglückliche Liebe
Oversatt av: Dahl, Sverre
ISBN/EAN: 9788274881648
Kategori: Romaner
Omtale En ulykkelig kjærlighet

Erotisk besettelse

Wolfgang Koeppens debutroman ble straks en internasjonal suksess da den utkom i 1934. Med sine sterke erotiske undertoner virket den provoserende på sin samtid. Bare to år etter utgivelsen ble den forbudt av nazistene.

Friedrich har møtt Sibylle – en ung, vakker skuespillerinne og femme fatale. Omsvermet av ikke mindre enn fem menn spiller hun seg ut i et av den tyske mellom­krigstidens kabaretmiljøer. Friedrich er som besatt; som en søvngjenger famler ingeniørstudenten seg frem blant ulovlige innvandrere, kunstnere og demimonde, hele tiden med ett mål for øye: å påkalle den elskede Sibylles oppmerksomhet. Han må ha henne!

Til toppen

Flere bøker av Wolfgang Koeppen:

Utdrag

Jeg så Sibylle foran meg, mitt sanne vesen samlet seg fullstendig i blikket, jeg så på henne, så over luen som var en damehatt, og over krøllene ved halsen, så over dette og så skikkelsen og ansiktet hennes, så hendene, og hadde jeg kunnet tenke i dette øyeblikket, da hadde jeg tenkt, Gud ser på hjertet, og jeg visste alt og ingenting, det som skjedde senere, overrasket meg i grunnen ikke, jeg visste: Jeg er forelsket, jeg elsker henne!

Til toppen

Om forfatter Wolfgang Koeppen

Wolfgang Koeppen (1906–96), tysk forfatter, debuterte i 1934 med En ulykkelig kjærlighet.  Boken skal være selvbiografisk inspirert. Tidligere er utgitt på norsk: Duer i gresset (2005)og Døden i Roma (2007).

Til toppen