Endring (Heftet)

systeminspirert ledelse i praksis

Forfatter:

Holger Nils Pohl (Illustratør)

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2015
Antall sider: 266
Illustratør: Pohl, Holger Nils
Forlag: Flux
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788292773734
Omtale Endring
Endring. Noen har det i blodet, mens andre skyr det som pesten. Alle blir vi utsatt for endring, privat og på arbeidsplassen.

En ny generasjon arbeidstakere forholder seg til arbeidslivet på en annen måte enn tidligere generasjoner. Vi trenger en annen kompetanse og et annet lederskap, men hvordan ser lederskapet ut? Hvorfor trenger vi en ny tilnærming for å lykkes med endring?

Systeminspirert ledelse har sin opprinnelse i Systems Inspired Leadership. og Relationship Systems Intelligence. ved CRR Global i USA. Det handler om å skifte fokus og være åpen slik at vi ser gruppen som en helhet (et relasjonssystem) istedenfor en gruppe med enkeltindivider. Dermed får vi tilgang til gruppens totale potensial. Samtidig økes forståelsen for egen og andres måte å kommunisere på, og man blir bevisstgjort sin egen effekt på andre.

Med systeminspirert ledelse skifter man fokus fra egobaserte politiske hensyn og agendaer, til et større samlet ansvar for fellesskapet. Metoden gir team og organisasjoner tilgang til handlingsmønstre som fører til økt effektivitet, engasjement og eierskap til alle prosesser, deriblant endringer.

Til toppen