Engelen fra München (Innbundet)

Forfatter:

Pål Aasen (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2023
Antall sider: 512
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: L'Angelo di Monaco
Oversatt av: Aasen, Pål
ISBN/EAN: 9788202644833
Kategori: Krim og spenning og Krim og mysterier
Omtale Engelen fra München

Engelen fra München er en heftig litterær thriller sentrert rundt historiske karakterer og en sann sak som kunne ha endret historiens gang.
Vi befinner oss i München i 1931. Kriminalførstebetjent Siegfried Sauer og ass. førstebetjent Helmut Forster får et viktig oppdrag. De skal etterforske dødsfallet til en ung kvinne fra en velstående familie. Den unge kvinnen døde under mistenkelige omstendigheter. Saken må løses veldig kjapt og svært diskret. Politietterforskerne skjønner hvorfor når de kommer til åstedet, det er byens mest eksklusive adresse, Prinzregentenplatz 16, og leiligheten offeret befinner seg i er hjemmet til lederen for Det Nasjonalsosialistiske Arbeiderparti, Adolf Hitler. Offeret heter Angela Maria Raubal, populært kalt Geli. Hun er Hitlers yndlingsniese.

Gelis eksistens er et historisk faktum. Det samme er dødsfallet. Men historikere har stridd om dødårsaken. Det ble antatt den gang at det var selvmord. Geli ble funnet med en av Hitlers pistoler ved siden av seg. Men det har selvsagt vært spekulert om hva som egentlig kan ha skjedd, og Massimis roman utforsker dette.
Fabiano Massimi
har bakgrunn som bibliotekar og har gjort et meget grundig researcharbeid før han skrev denne romanen om et dødsfall som hypotetisk kunne ha bremset karrieren til Hitler før den tok av. Det som også er et historisk faktum, er at Geli var utrolig vakker og hadde et helt spesielt forhold til Hitler. Dødsfallet hennes påvirket ham veldig sterkt, og det er blitt hevdet at det endret hans forhold til alle mennesker rundt seg. En historiker som Joachim Fest beskriver Geli som «Hitlers eneste og største kjærlighet». Kanskje var hun også hans første offer?

Til toppen

Andre utgaver

Engelen fra München
Bokmål Ebok 2023
Engelen fra München
Bokmål Nedlastbar lydbok 2023
Engelen fra München
Bokmål Heftet 2024