Enig og tro til Donald faller (Innbundet)

Serie: Norsk Donald 7

Forfatter:

og

Forfatter: og
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2023
Antall sider: 200
Forlag: Egmont
Språk: Bokmål
Originaltittel: Enig og tro til Donald faller
Serie: Norsk Donald
Serienummer: 7
ISBN/EAN: 9788242972699
Kategori: Tegneserier og grafiske romaner
Alder: 9 - 12
Omtale Enig og tro til Donald faller
Det finnes mellom 650-700 Disney-historier nordmenn har vært med på å lage. Likevel fordeler ikke disse eventyrene seg på så fryktelig mange kreatører. Med stort og smått, er det rundt regnet 30 kreative sjeler som har bidratt, halvparten av dem med kun én historie hver. Denne boken feirer disse forfatterne og tegnerne! Det er forresten ikke mange tegnere vi snakker om - de kan telles på én hånd. Det er på manussiden alle andre
med norsk pass har bidratt til Disney-produksjonen. Selve kongen på haugen av norsk Disney-produksjon er Gaute Moe, en kar som nok har vært ukjent for selv mange donaldister. Moe har jobbet mest for utgiveren Sanoma i Nederland, og står alene for mer enn halvparten av de norske historiene - litt av en bedrift!

Arild Midthun er i dag landets eneste aktive Donald-tegner og har i skrivende stund rundt 160 historier bak seg. Litt oppsiktsvekkende er det at kjønnsbalansen blant norske Donald-kreatører gjenspeiler kjønnsbalansen på Eidsvoll i 1814 - altså for over 200 år siden. Kanskje målsettingen bør være at bok nummer 30 i «Norsk Donald»-serien kun inneholder historier fra kvinnelige, norske serieskapere? Uansett: Velkommen til «Enig og tro til Donald faller»!

Til toppen

Bøker i serien