Ensomhetens århundre (Innbundet)

hvordan finne sammen i en verden som splitter oss

Forfatter:

Lene Stokseth (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2020
Antall sider: 378
Forlag: Res publica
Språk: Bokmål
Originaltittel: The lonely century
Oversatt av: Stokseth, Lene
ISBN/EAN: 9788282262156
Kategori: Politikk og samfunn
Omtale Ensomhetens århundre
Ensomhet er et massivt samfunnsproblem i det 21. århundre, mener Noreena Hertz. Tre av fem voksne amerikanere regner seg som ensomme og Norge er et av landene i verden der flest bor alene. Dette påvirker vår mentale helse, og øker faren for hjertesykdom, kreft, demens og andre livstruende lidelser. Ensomhet er like ille for helsen som å røyke 15 sigaretter om dagen, og den gjør oss mindre empatiske.

Når felleskapene forvitrer får det også store politiske og økonomiske konsekvenser. Krisen skyldes flere tiår med nyliberal politikk som rasert viktige institusjoner i samfunnet og endret arbeidslivet totalt. Følelsen av å bli ekskludert har bidratt til polarisering og ekstremisme i mange land. Sosiale medier og ny teknologi gjør oss også mer isolerte og fremmede overfor hverandre. Dette er ikke blitt noe bedre med koronapandemien som rammet verden våren 2020.

Forfatter Noreena Hertz har reist verden rundt for å avdekke de skadelige konsekvensene av ensomhet. Hun mener vi må gjenoppta kontakten med familie, venner, kolleger og naboer, men også med institusjonene våre og selve den demokratiske prosessen.

«Dette er ensomhetens århundre, men slik trenger det ikke å være. Vi har fremtiden i våre hender.»

Til toppen

Andre utgaver

Ensomhetens århundre
Bokmål Ebok 2020
Ensomhetens århundre
Bokmål Heftet 2021