Erindringer fra mellomkrigstiden (Innbundet)

Forfatter:

og

Forfatter: og
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2023
Antall sider: 157
Forlag: Forlaget Press
Språk: Bokmål
Originaltittel: Erindringer fra mellomkrigstiden
ISBN/EAN: 9788232805341
Kategori: Kunst og kultur
Omtale Erindringer fra mellomkrigstiden
Vi kjenner Anna-Eva Bergman (1909-1987) best som billedkunstner, men hun var også var et skrivende menneske. Etter å ha livnært seg som tegner, illustratør og journalist rundt om i Europa i årene mellom første og andre verdenskrig, skrev Bergman ned sine ungdomserindringer og tegnet illustrasjoner og vignetter til bokens femten kapitler. Hennes ønske var å utgi materialet i sin helhet, men av ulike årsaker har manuskriptet blitt liggende - til nå.

Fortalt med humor, skarpe skildringer og karikaturtegnerens observasjonsevne gir hun et direkte og usminket tidsbilde fra et urolig Europa på tredvetallet. Vi får et levende innblikk i livet som ung kunstner - et liv som var preget av mye sykdom og enkle kår, men som til tross for dette bobler av ungdommelig livsglede og stor fortellerevne. Erindringer fra mellomkrigstiden er en gjen- oppdaget perle som belyser nye sider av en av etterkrigstidens mest betydelige norske billedkunstnere.

Utgivelsen er redigert av Karin Hellandsjø, som også har skrevet en innledning og supplerende noter. Hellandsjø samarbeidet nært med Anna-Eva Bergman og har laget en rekke utstillinger med hennes arbeider. Hun var Norges representant i styret for Fondation Hartung-Bergman i Antibes i mange år.

Til toppen

Flere bøker av Karin Hellandsjø og Anna-Eva Bergman: