Ernest Hemingway (Innbundet)

mannen og mytene

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2020
Antall sider: 301
Forlag: Kolofon
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788230021521
Kategori: Biografier og memoarer
Omtale Ernest Hemingway
Jan Ditlev Hansen (f. 1946) er tidligere journalist og redaktør i NRK. I en tiårsperiode hadde han jazzprogrammet Rundt midnatt på NRK2 og NRK Jazz. Han har skrevet flere bøker, blant annet om jazz. Den siste, Jazz ved Nidelven: en musikkhistorisk byvandring, kom ut i 2016. Jan Ditlev er bosatt i Tromsø.
Ernest Hemingway - mannen og mytene er en personlig biografi over forrige århundres mest kjente amerikanske forfatter. En som fortsatt kommer i nye opplag seksti år etter sin død. En som kom til å endre språket og fortellerteknikken til forfatterne og journalistene som kom etter ham. En som ble et ikon, like kjent for sin dramatiske livsstil som for sitt forfatterskap.
Det er første gang det skrives en biografi over Nobelpris-vinneren på norsk. Og det til tross for at Norge og norske lesere alltid har hatt et spesielt forhold til Hemingway.
I boken møter vi skrivekunstneren og stilskaperen Hemingway med isfjellsprinsippet, den fortapte generasjon i 1920-tallets Paris, Spania med tyrefektningen og borgerkrigen, safariene i Afrika, damene og drikkekulturen. Men jeg har også fordypet meg i sider ved Hemingway som ikke er like godt kjent, som at han krysset Atlanteren 32 ganger med «Amerika-båtene»; om bokseren Hemingway, noe han selv uttalte var vel så viktig som skrivingen; om spionen Hemingway etter at både FBI og KGB har åpnet sine arkiver; og om forholdet mellom Hemingway og Norge. Hvordan var det med det egentlig? Ble det noe av fisketuren i Lærdalselven.
Bokens har også en omfattende bibliografi og litteraturliste til Ernest Hemingways liv og myteomspunne univers.

Til toppen