Et liv (Innbundet)

den nakne sannheten

Forfatter:

Kjell Helgheim (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2016
Antall sider: 263
Forlag: Solum
Språk: Bokmål
Originaltittel: Une vie
Oversatt av: Helgheim, Kjell
ISBN/EAN: 9788256019076
Kategori: Romaner
Omtale Et liv
«De siste vindpustene døde hen, enhver krusning forsvant fra havflaten, det slappe seilet var helt rødt. En uendelig stillhet lammet luftrommet, det var som om elementenes møte krevde taushet. Havet hevet sin glinsende, våte buk som en altoppslukende elskerinne som ventet på den ildfulle elskeren som senket seg mot henne. Han nærmet seg, rød av lengsel etter omfavnelsen. Han sank over henne, og litt etter litt slukte hun ham.»

Et liv er en roman om tomhet, drømmer og lengsler. Som barn har Jeanne levd skjermet fra den virkelige verden, alene med sine illusjoner om voksenlivets frihet, om den store kjærligheten og et liv fylt av .mening. Men .møtet med virkeligheten skal bli alt annet enn det hun har lengtet etter: Litt etter litt løser forventningene seg opp som illusjoner og det livet hun hadde forestilt seg erstattes av den nakne sannheten om en verden .dominert av grådighet og svik.

Et liv er et oppgjør med romantiske vrangforestillinger, men samtidig et ømt portrett, skildret med følsomhet og empati, av en kvinnes liv hvis skjebne ligger i mennenes hender.

Til toppen