Organisasjonsteori (Heftet)

moderne, symbolske og postmoderne perspektiver

Forfatter:

Legg i ønskeliste

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2001
Antall sider: 420
Forlag: Abstrakt
Språk: Bokmål
Originaltittel: Organization theory
ISBN/EAN: 9788279350187
Kategori: Organisasjon og ledelse
Omtale Organisasjonsteori
Denne boken har på kort tid oppnådd en posisjon som "klassiker" blant organisasjonsteoriens introduksjonstekster. Den har blitt en internasjonal bestselger, og er oversatt til en rekke språk. Forfatteren har lykkes med å kombinere faglig autoritet og presisjon med gode pedagogiske grep og stor formidlingsglede. Hun bruker aktivt den organisasjonsteoretiske arven, samtidig som hun presenterer perspektiver og temaer som vil stå sentralt innenfor organisasjonsforskningen fremover.
I første del av boken presenterer forfatteren tre teoretiske hovedperspektiver som har bidratt til vår forståelse av hvordan organisasjoner fungerer: det modernistiske, det symbolsk-fortolkende og det postmodernistiske. I andre del av boken drøftes sentrale organisasjonsteoretiske begreper som organisasjoners omgivelser, mål/strategi, teknologi, sosial struktur, kultur, identitet og fysisk struktur. I tredje del behandles sentrale temaer som beslutninger, makt og politikk, kjønn, konflikter, kontroll og ideologi, forandring og læring.
Boken er skrevet for studenter i organisasjons- og ledelsesfag ved høyskoler og universiteter, men vil også egne seg godt for etter- og videreutdanningskurs innenfor organisasjonsfaglige emner.
Mary Jo Hatch er professor i organisasjonsteori ved University og Virginia. Hun har tidligere forsket og undervist ved bl.a. Cranfield School of Management, Handelshøjskolen i København og San Diego State University. Hatch har publisert en rekke vitenskapelige artikler om bl.a. organisasjonskultur, identitet, image, metaforer og metodiske spørsmål.

Til toppen