Bevissthet i kosmos (Heftet)

Serie: På tvers 

Forfatter:

Legg i ønskeliste

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2016
Antall sider: 76
Forlag: Flux Forlag
Språk: Bokmål
Serie: På tvers
ISBN/EAN: 9788292773802
Kategori: Psykologi
Omtale Bevissthet i kosmos
Bevissthet - et mysterium og en utfordring for vitenskapen. Hva vet vi? Vi kan kanskje være enige om at bevissthet er det mest effektive redskap vi har for å løfte blikket og virkelig å se oss selv og andre; for å se og kjenne på hva som foregår og hvorfor det foregår; for å reflektere og se konsekvenser og sammenheng. Men hvor skal vi plassere menneskets bevissthet? Inni hjernen! sier dagens mainstream naturvitenskap. Vanskelig å tenke på, sier humaniora. Mmmmmm, sier diverse alternative tenkere.

Det er korrelasjon mellom bevisst opplevelse og hjerneaktivitet: Fenomenene opptrer samtidig. Men korrelasjon mellom disse fenomenene betyr ikke nødvendigvis at det er hjernen som skaper bevissthet. Laszlo, en ungarsk systemteoretiker og vitenskapsfilosof som har vært nominert til Nobels fredspris to ganger, utfordrer i denne boken det etablerte synet på bevissthet. Bevissthet er muligens en grunnleggende byggesten i kosmos?

Bokserier "På tvers" inneholder korte og små bøker. De vil inspirere til nye veier og finne mening steder hvor færre går. Vi blir klokere av å gå på tvers. I denne utgaven av "På tvers" har vi samlet tre tekster om bevissthet.

Til toppen

Flere bøker av Ervin Laszlo:

Bøker i serien