Fargeglede (Innbundet)

stofftrykk og tekstilmaling

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2016
Antall sider: 160
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202496777
Kategori: Håndarbeid
Omtale Fargeglede

Sett farge på garderoben!

Gi garderoben en skikkelig fargeinnsprøytning:) Trykk og mal på klær - alt om fargemetoder og teknikker som fremhever din helt unike stil!

Ingvil Wærhaug har allsidig og lang erfaring med tekstilfarging og tekstiltrykk og hun er glødende opptatt av at vi alle skal finne vår stil. Du kan resirkulere plagg fra garderoben din eller kjøpe inn hvite klær og da har du et fantastiskt utgangspunkt for alle modellene du finner i boken. Ingvilds kunnskap om farger og metoder viser deg hvordan "kjedelige" plagg får en radikal forandring. Bli kjent med mange teknikker som spraying, maling, blokktrykk og sjablongtrykk - og en helt ny vri på knytebatikken. I tillegg blir du kjent med spennende marmoreringsteknikker og akvarellmaling på stoff og en spennende teknikk der farger reagerer på sollyset og gir en nydelig blåfarge på klærne.

Utgangspunktet er at du ikke trenger å sy for å lage personlige plagg; tvert i mot - alle bokens modeller tar utgangspunkt i hvite klær som du har fra før. Gjennom kreative fargemetoder og teknikker skaper du plagg som blir helt unike og personlige! Stofftrykk og tekstilmaling er en rimelig hobby, materialene er drøye i bruk og du trenger ikke avansert utstyr. Tekstilfarger er enkelt tilgjengelig i de fleste fargehandelbutikker og gjennom Panduro. Detaljert forhandler liste finner du også  boken.

Fargeglede er delt inn i fem hovedkapitler:

  • Hverdagspalett: Jeans og fritidsklær (og sko) i en paett med blått, lilla og turkis. Grafitti jeans og malte sneakers, tøffe topper og skjørt.
  • Pusterom: Yoga- og fritidstøy i rosa, fersken og orange. Tenk å stille opp på yogatimen med egendesignet antrekk:) En silkekjole og lang jerseykjole er med som "after yoga-antrekk".
  • La sola gjøre jobben: Blått og hvitt med en enkel og spennende teknikk, som nesten er litt magisk. Opprinnelig kommer den fra fotografiets tidlige dager og het den gangen cyantopi. En vakker blåfarge utvikler seg med uv-strålene fra sola og gir deg mulighet til å skape fantastiske avtrykk av fjær, blomster og motiver du liker.
  • Festfin i dype nyanser: Lag partyantrekket selv på 1-2-3. Her er dype farger, svart og sølv brukt på vesker, fløyelskjoler og silkeskjerf. Og hva med et par håndmalte satengsko til festen?
  • Teknikker og materialer: Slik gjør du det! og valg av materialer.

Ingvild Wærhaug, norsk designer i New York, har lang erfaring med tekstilfarging og tekstiltrykk. I tillegg til å arbeide som designer, holder hun kreative kurs i New York og Oslo.

Hva kan du trykke og male på?

  • Teknikkene i boka er beregnet på klær og stoffer i 100% naturfibre, dvs. bomull, lin, bambus, fløyel, viskose og silke fungerer godt med teknikkene som er presentert i boka. Unngå syntetiske fibre som akryl og polyester. Du
  • Husk at alle klær og stoffer må vaskes og tørkes før du setter i gang med å male.
  • Du kan trykke med dekkende tekstilmaling på alle farger - også på svarte jeans - vi anbefaler Panduro palett tekstilmaling.

 

Gratis mønster for deg som syr selv!

Sømmønster til flere av prosjektene kan lastes ned gratis fra nettstedet: fargeglede.com

Bli med på et kurs!
Ingvild Wærhaug arrangerer kurs med teknikkene fra boken både i Oslo og New York. Hvis dere er en venninnegjeng er det mulig hun kan reise og holde kurs der dere bor. Se fargeglede.com for kurskalender og kontaktinformasjon.
www.ingvildwaerhaug.com

 

 

Til toppen

Om forfatter Ingvild Wærhaug
Designer Ingvild Wærhaug arrangerer kreative kurs både i Oslo-Norge og New York-USA. Se www.fargeglede.com for mer informasjon om div. kurs i stofftrykk - tekstilmaling og Kom i kontakt med din kreativitet.
Ingvild's egen designkollesjon i tekstil og papir finner du påwww.ingvildwaerhaug.com

Til toppen