Farlig forfengelighet (Heftet)

en Harry Friberg-krim

Forfatter:

Ragnhild Aasland Sekne (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2015
Antall sider: 383
Forlag: Bokvennen
Språk: Bokmål
Originaltittel: Farlig fåfänga
Oversatt av: Sekne, Ragnhild Aasland
ISBN/EAN: 9788274885240
Kategori: Krim og spenning
Omtale Farlig forfengelighet
Den fremgangsrike fotografen Harry Friberg treffer tilfeldigvis en gammel skolekamerat, kunstneren Paul Groth. Groth er i ferd med å henge opp maleriene til sin utstilling hos den aldrende, men forfengelige gallerieieren Maud Björkman, som i konkurranse med en annen kunsthandler har lykkes i å overtale Groth til å stille ut hos henne. Dette viser seg å være et lykketreff, for utstillingen blir en stor suksess. Mens de feirer hjemme hos Paul Groth oppe på Fåfängan faller Groth ned en fjellskrent på eiendommen og omkommer.
Selvmordsteorien avfeies, og mistanken rettes mot personene i Groths omgivelser - offerets søster, Lena, som steller for ham og moren, den aldrende legen Motell, mannen til Groths elskerinne, og den blonde og sjalu forloveden hans, Inger Antons.
Siden Harry Friberg har truffet de innblandede, har en viss intuisjon og øynene med seg, ber inspektør Lind om hans hjelp til å løse saken.
Alle venner av fotograf Harry Friberg, Sveriges hyggeligste privatdetektiv, får her treffe ham i hans første sak. En verdig begynnelse på en lysende karriere.

Til toppen