Filosofdronninger (Innbundet)

kjente og ukjente kvinner i filosofihistorien

Forfatter:

og

Emmy Smith (Illustratør) Agnete Øye (Oversetter)

Forfatter: og
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2021
Antall sider: 192
Illustratør: Smith, Emmy
Forlag: Pax
Språk: Bokmål
Originaltittel: The philosopher queens
Oversatt av: Øye, Agnete
ISBN/EAN: 9788253042749
Kategori: Historie
Omtale Filosofdronninger
Filosofihistorien har forsøkt å skjule dem, og langt på vei har den lyktes med det. De fleste har hørt om Platon, Kant, Nietzsche og Hume, men hvor mange kjenner Hypatia, Arendt, Oluwole, Davis og Young?

Filosofdronninger er en forfriskende, etterlengtet og høyst betimelig bok om kvinner i filosofien. Den trekker tjue bemerkelsesverdige kvinnelige filosofer frem i lyset. Deres ideer har hatt stor betydning, men de har bare unntaksvis fått den anerkjennelse de fortjener. De portretterte kvinnene - noen kjente, andre nesten helt ukjente - er alt fra historiske personer til kvinner fra vår egen tid, og de er hentet fra hele verden og er knyttet til ulike kulturer og religioner.

Boka ble til da to unge filosofistudenter gikk i bokhandelen og ikke kunne finne en eneste bok om kvinner i filosofihistorien. Det hjalp ikke mye å søke på nettet heller, så de bestemte seg for å lage en selv. Det har blitt en bok for alle som er interessert i filosofi, og som lurer på hvorfor kvinnene er fraværende. Og liksom de portretterte filosofene representerer bidragsyterne et stort mangfold. De er også selv tilknyttet filosofien som fagfelt som lærere, studenter eller forskere.

Med praktfulle fargeportretter av feministillustratøren Emmy Smith.

Til toppen

Andre utgaver

Filosofdronninger
Bokmål Heftet 2022