Fjellene synger (Innbundet)

Forfatter:

Lene Stokseth (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2023
Antall sider: 374
Forlag: Mangschou
Språk: Bokmål
Originaltittel: The mountains sing
Oversatt av: Stokseth, Lene
ISBN/EAN: 9788282382625
Kategori: Romaner
Omtale Fjellene synger
En jente og hennes bestemor klamrer seg fast til hverandre når amerikanske bomber drønner utenfor skjulestedet deres. Jentas foreldre og onkler kjemper i krigen som river både landet og familien fra hverandre.

Mens Huong og bestemoren, Dieu Lan, bygger opp igjen livene sine i Hà Noi, forteller bestemor livshistorien sin, fra oppveksten som datter av en storbonde på landsbygda og livet under fransk kolonivelde og japansk okkupasjon, frem til Vietnamkrigen som fremdeles raser. Hun lærer barnebarnet om livet, ikke bare om hvordan hun skal overleve, men hvordan hun kan leve med mot, ære og medfølelse intakt.

Huong vokser opp i krigens skygge, og den første kjærligheten og hennes egne ambisjoner må dele plass med ansvaret for moren og onkelen, som kommer hjem fra frontlinjen, og håpet om at faren hennes fremdeles er i live.

Gjennom jenta og bestemoren tas vi med på en uforglemmelig reise gjennom Vietnams smertefulle 1900-talls historie. Vi fylles av deres trass og besluttsomhet, av deres håp og uventede glede.

Til toppen

Andre utgaver

Fjellene synger
Bokmål Ebok 2023