Fjellmat (Innbundet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2011
Antall sider: 176
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202361020
Kategori: Mat og drikke
Omtale Fjellmat

Fjellmaten til Bodil Nordjore er basert på en del av Øvre Telemarks rike mattradisjoner og
videreutviklet av turbobudeia til smaksrike retter for dagens mennesker.

Norske mattradisjoner er rikere og mer mangfoldig enn mange tror, og lokale og regionale matretter er også spennende kulturhistorie. Lokale råvarer og tradisjoner med konservering og tilberedning har gjort mangfoldet stort.

Bodil Nordjore, turbobudeia, inviterer deg til kjøkkenet sitt i Vinje i Telemark, og her kan du regne med å bli tatt godt vare på. I fjellbygdene er det fortsatt gjestfrihet, nærhet og ærlighet - og den ekte og enkle maten. Dette er egenskaper som Bodil ønsker å fremheve spesielt; ja som er hennes ledetråd i sitt liv som matmenneske og som matformidler.

I denne boka finner du gode historier om mat og mennesker, men fremfor alt Bodils gode oppskrifter.

Noen eksempler: røykte og saltede sauseskanker, reindsyrkjøtt kokt i rømme, Vesaaskurv og Mogapølser, Fjukande hollendarer, kaffegraut og nevagraut, kalvedans og tyttebærgrøt.

 

Anmeldelser:

Dønn ekte - Aftenposten

Artig blanding av lokal kunnskap og mattrender i velskrevne kapitler. (...) Mange selvkomponerte, spennende oppskrifter også for et moderne matstell.
- Stavanger Aftenblad

Dette er ei super gavebok til alle med interesse for matkultur og norske tradisjoner.
- Kjøkkenskriveren

Veldig interessant og gir virkelig noe å snakke om over mogapølsa eller kaffegrauten. (...) Bildene er innbydende og skaper en fin atmosfære.
- Trønder-Avisa

Virkelig en flott kokebok. (...) Her oser det tradisjon og god gammeldags gjestfrihet lang vei.
- Avis 1

Boka til Bodil er viktig nettopp for dei som ønskjer å bruke tradisjonane og føre de vidare.
- Telemarksavisa

Til toppen

Om forfatter Bodil Nordjore

Bodil Nordjore (Vinje i Telemark) er utdannet både pedagog og kokk, og er fagansvarlig for matkulturstudiet på høyskolen på Rauland i Telemark. Hun er matambassadør for tradisjonsmat i både inn og utland. Ikke minst er hun blitt kjent gjennom sin matformidling i Ni-timen og TV-programmer om julemat.

Hun ga ut sin første kokebok, Bodils fjellmat, med stor suksess i 2005. Samme året fikk hun den høythengende Ingrid Espelid Hovigs pris for norsk matkultur.

Til toppen